Història

El Patinatge Artístic a Andorra neix arrel de l’hoquei sobre patins pels voltants de l’any 1983. Fent exhibicions entre partits de Hoquei es va donar a conèixer aquest esport i és al voltant del 1985 quan la junta directiva de l’Andorra Hoquei Club d’aquell moment va voler que aquesta disciplina es practiqués de manera independent a l’hoquei patins. Va ser aleshores quan es va poder portar practicar, de manera continuada, el Patinatge Artístic sobre rodes a Andorra. S’entrenava solament un dia a la setmana a la pista descoberta de l’estadi comunal i sempre pendents de les condicions meteorològiques. Els entrenaments eren molt amateur, sense voler entrar en el mon de la competició però amb el objectiu d‘aprendre a patinar i passar-ho d’allò més bé. De mica en mica es va donar a conèixer aquest bell esport i així augmentar el nombre de patinadores. Foren uns inicis on tots plegats gaudíem molt i en que s’esperava amb il·lusió diades com el Carnestoltes, el dia d’un festival i com no les 12 hores del hoquei per poder actuar i mostrar a tothom aquest esport.

Va ser el 21 de setembre 1994 quan es va crear oficialment el “Club Patinatge Artístic Principat d’Andorra” amb les presidències del Sr. Ramon Villarò i Sr. Lluís Viu. És gràcies a l’esforç realitzat durant tots aquests anys que actualment el “Club Patinatge Artístic Principat d’Andorra” compta amb un d’excel·lent equip tècnic i amb la participació de mes de quaranta patinadores i patinadors amb un nivell que va augmentant any rere any.

El club organitza tres activitats importants a l’any que són el Trofeu d’Andorra la Vella, des de l’any 2010 i el Festival de Patinatge Artístic, des dels primers anys del club i el Campus d’estiu.

Uns dels objectius mes important del “Club Patinatge Artístic Principat d’Andorra” es aconseguir fer del nostre club una segona llar on les nostres patinadores patinadors es sentin protegits, animats i obtinguin els mes importants valors esportius per afrontar tots els reptes que elles i ells es proposin en les seves vides.

Anima’t i vine a formar part del nostre club.